« »
February 23, 2011 | 3:36 PM

salam readers~

oke. hari ni aku nak cakap pasal linkkaler kaler. korangpaham? kalau tak paham korang boleh je letak cursor korang kat mana mana link yang ada dalam belog aku ni. jadi kaler kaler kan? kan? ha. nak tau macam mana nak buat? senang je. korang ikut step ni satu satu oke. :)
1) of kos korang kena sign in dulu blogger korang.

2) Dashboard --- Design --- Edit HTML

3) cari kod nie
*guna Ctrl + F kalau nak senang*

4) then, masukkan kod nie sebelum kod yg kat step 3 tu.

5) Save! :)

lepas tu korang try la tengok. mesti jadik! bagi sesapa yang ada blog selain blogger nie, macam wordpress ke, kalau nak buat link kaler kaler tu boleh ja guna kod ni. cara yang sama jugak nak buatnya. *kecuali yang step 2 tu lah. aku tak ingat yang dalam wordpress tu apa dia. hehe* tapi senang je kan? kalu dah boleh buat tu jangan lupa credit kat aku ye. hoho. cuma tulis kat entry korang **credit to akira sebab bagi tutorial nie.** hoho. ikut korang lah nak tulis camne. tapi yang penting LINK aku tu. teeheee~


oke. aku mintak diri dulu sebab ma aku dah bising sebab aku tak tidur tidur lagi walaupun dah tengah malam. huhu. jumpa lagi di lain entry! daaa!~  ..^_______________^..

Labels: , , , , ,




0 Comments

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)