« »
April 6, 2011 | 4:38 AM

salam readers~

okay. today i would like to story mory bout bla. bla. bla. *ape la yg aku ngarot nie? -__-'*



okay2. aku baru je selesai godek godek photoshop. punya la lama baru aku jumpa tools yang boleh buatkan orang gemok jadi kurus. mata sepet jadi bulat besar macam mata ikan buntal dan sebagainya yang boleh mengubah bentuk badan kita. nak bagi cacat pon boleh. tapi sapa nak edit bagi cacat tu kan? rata-rata orang akan edit bagi wajah dia comel lote bak sang cinderella. bak kata orang bagi nampak lebih semporna la. *sori kepada yg selalu buat mcm apa yg aku cakap ni. bukan nak perli ke ejek ke. cuma saja cakap sebab tu lumrah. :) aku pun pernah la edit nak bagi aku nampak lagi comel kiut miut apa semua tu. tapi apakan daya. wajah aku bertambah burok kot bila edit macam tu! last2 aku dah tak edit bagi lawa dah. tsk! tsk! -__-*

okay. aku yg cuma menggunakan photoshop cs5 dah edit sorang model tak berbayar aku ni supaya matanya menjadi lebih bulat dan mulutnya menjadi kecil comel macam joo yoo rin bak kata atok gong chan dalam my girl. ahah! cayalah atok tu. ada patot paksa gong chan cakap yoo rin tu lawa. kalau tak cakap macam tu si atok tu nak belasah jejaka kacak tu cukop-cukop. dasatnya atok tu. tapi aku suka! 

okay. enaf cerita pasal my girl yg dah lapuk tu. kita sambung cerita photoshop balek. sebenarnya dah lama aku cari tools tu. dalam 5 6 bulan jugak lah aku mencarik. then baru semalam aku jumpa. aku jumpa kat tempat yang sku selalu guna pulak tu! aih. kenapa lah aku sengal sangat sampai tak perasan tools tu.
-____-'

okay. nie lah hasil pengeditan aku terhadap model tersebut. sila lihat. :)


tengok la mata dengan mulut dia tu. awwwww! apsal lah dia nie comel sangat? tak susah pun nak edit macam nie. semudah abc je. hehe. tapi serius la. sangat senang.

jadi,bagi sesapa yang nak edit macam nie boleh la cakap kat aku okay. nanti aku buat tuto. tapi bagi yg dah pandai photoshop tu tak payah tanya pun tak pa. korang godek je. mesti jumpa. :]

signature2





4 Comments

Blogger salehah azmi said...

besornyer ko buat mata dia yana.hihi.apodaaa.sian kwn tu.mata kecik punya lawa,aiih.hihi.tp mata besor pon dia comel kan?hihi.bagos la hg ni yana

 
Blogger apple ♥ sidz said...

hehe. dah takdak gambaq model comel lain yang nak guna. guna gambaq dia ja la. haha. kan? kan? comel sangat! :D

 
Blogger nadiazzzz said...

YA ALLAH bestnyaaaa. cepat ajaqqqq! :D

 
Blogger apple ♥ sidz said...

hehe. oke2. nanti kami buat entry pasal edit tu pulak. :D

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to me and me only. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Akira Himesamat. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)