« »
April 27, 2011 | 7:03 AM

Salam readers~

Baru je habis topik pasal BH suruh ‘Awasi Remaja Fanatik Kpop’. Sekarang aku nak sambung jugak pasal Kpop nieh. Tapi bukan Kpop = Korean pop. Tapi Kpop = Malaysian pop. Eheh! Pelik kan? Cakap Kpop. But why Malaysian? *sepatutnya Mpop lah kan? Kan?* Meh aku tunjuk kat korang Kpop Malaysia yang pertama. -________-


 *macam GAY pun ada =..=*
 #FAKE Kpop Group

VS

#Real Kpop Group

Serius la. 1st time tengok aku memang nak keluo muntah ijo! Tolllllongggglahhh! Ya Allah! Bukan niat aku nak kutuk2 penyanyi industri Malaysia. Tapi tolonglah! *again* tolonglah! Tak salah kalau nak tubuhkan grup MACAM Kpop. Cari identiti korang sendiri. Ini tak. Dah lah guna Kpop *yang sepatutnya guna Mpop* lepas tu nama pulak guna nama Korea.

Nie aku nak gelak lagi nieh. Hari tu kemain kutuk2 Kpop fans bla bla bla segala bagai tu kan? Nie apsal tetiba ada pulak pasal industri muzik Malaysia yang MENIRU KPOP??! Oh yeahhh! Tetiba berapi balek. Huuuu. Cool down Yana. Rileksssss. Chill je. :]

Lagi 1 yang aku tak suka pasal grup nieh. BAJU KORANG TAK CUKOP KAIN KE? Yang nak tayang body korang ke hulu hilir pekehalnya cik abang semua? Saudara semua kan ISLAM. So pakailah yang sopan sikit. *oh! Tetiba teringat topik hari tu. Pakaian artis Kpop tak sopan. Nie salah satu contoh pakaian orang melayu tak sopan okayhh?* kalau Chinese ke lain lah sikit kalau pakai baju macam tu. Dan yaaa. Mesti ada lah jugak sorang dua *or lebeh* yang cakap ‘ehhhhh. Dorang pakai tutup aurat apeeeee’. Yeke? Yang sampai nampak pusat tuh tutup aurat ehhh?

Serius ah. Aku pun macam nak minat dah dorang nieh. Tapi disebabkan penampilan dorang aku jadi macam ‘Ya Allah! Islam ke nieh?’ so aku batalkan niat kau tu. Memang sebagai Malaysian aku sepatutnya support lah dorang kan? Tapi. Tapi. Tapi. Tapi……………. Heh! Aku tak terkatalah!

Ada lagi 1 grup nieh. My sis cakap grup tu nama gula-gula. *huh? What the??!* yeahh! Grup tu girls okayh. Dan MELAYU + ISLAM! Maybe 2 orang  kot tak silap yang Chinese. Tapi kan. Pakaiannya, ya ALLAH! Apa nak jadi hah? Skirt singkat okayh? Paras paha ja kot. Meh tengok nieh.




VS

*aku rasa SNSD lagi sopan cara pemakaiannnya berbanding Gula-Gula =..=*
Ish. Ish. Ish. Astaghfirullah!

Oh! satu lagi. aku nak upload video gula-gula nieh tapi disebabkan masalah tertentu tak boleh nak upload. So, korang tengok SINI. Apa guna pakai tudung? Heyy. Menjatuhkan maruah kaum hawa je =..=!

Aku pelik lah. Apsal bila pasal Kpop orang nak kecoh-kecoh. Nak kutuk-kutuk dorang. What?? Kalau dari segi pemakaian dorang, dorang dah bukan Islam. So tak kisah lah nak pakai macam mana pun. Sekurang-kurangnya dorang tak naked macam artis2 Hollywood okayhh??! Nie yang artis MELAYU + ISLAM nak kalahkan artis Kpop pehal? Dah takde modal nak dapatkan populariti ke sampai nak kena pakai camtu. HELLO! *lagu SHINee! :D* korang tu dah kira macam contoh la kat fans korang. *ade fans dah ke?* so pakai tu biar lah elok siket ye. *ehhh2. Tak habis2 lagi pasal pakaian.*

Kepada inche reporter yang dah buat kitorang hot hari tu. Why not korang tuleh ‘Boikot Artis Melayu yang TIRU KPOP!’ kan ke bagus macam tu. Dah korang pun anti sangat dengan Kpop kan? So anti lah sama band yang tiru dorang. Tak ke?

So, kesimpulan aku hari ni. Kalau 24:7 still nak maju lah kan. Ubah imej korang tu. Serius aku GELI tengok! Nama tu pun ubahlah nama MELAYU. Gula-gula pun samalah. Ubahlah sikit imej korang okeh? Tak salah nak naikkan nama industri muzik Malaysia. Tapi mesti kena dengan cara dia lah. Kalau tak,silap-silap korang kena maki dengan artis luar sebab copycats. Tiru dorang. Cari identiti sendiri. Pakaian tu biar sesuai dengan negara kita okayhh?

Sekian! ;]

p/s : ouh! I hate copycats! kepada pembaca entry nieh yang meminati 24:7 dan Gula-gula, aku mohon maaf kalau dah buat korang berapi. aku cuma tak berapa nak suka dengan cara dorang. that's all. Thanks for reading! :]



5 Comments

Blogger Meera Aziz said...

gula-gula nak tiru SNSD ke pki seluar paras peha tu? kalah la dorg dgn kaki SNSD..ehehe

pape pn, super junior o~e~o!

http://amirabdaziz.blogspot.com

 
Blogger apple ♥ sidz said...

err. a'ah kot.haha! yeah! super junior the best ever! XD

 
Blogger aie said...

aku pun x tau la npe nak sgt tiru kpop...klau cantik mcm SNSD or ensem mcm Super junior x pe la gakk...

 
Blogger loverholixx said...

comel la u punya blog...
boley ajar x?

sy pom minat k-pop gak tp saya pun against grup2 seperti yang tersebut di atas...klu sayalah Malaysia memang x sesuai buat grup2 camni coz kita ni orang islam kan...kan..negara pom islam...cukuplah sekadar meminati artis korea...itu sudah memadai...lagipun dorang tu berisi x comey langsung...just opinion...

 
Blogger apple ♥ sidz said...

@aie, tu lah. pelik aku. haha! =='

@loverholixx : boleh je. awak nak tau pasal ape? nanti saya ajarkan. :)
takpe2. saya stuju je dgn opinion awak. :D

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to me and me only. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Akira Himesamat. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)