« »
May 11, 2011 | 1:58 PM

Salam readers~


Sebenarnya yana nak tulis pasal ni dah lama dah. Lepas2 dapat result upu tu  dah ada orang cakap course yang yana dapat tu takde masa depan. HELL.O! Korang tau mana yang takde masa depan hah? Korang ke yang rancang masa depan aku?! Nah,yana kasik korang baca apa yang orang2 tu kata takde masa depan.




Si A : haha! ramai sebok nak amek bidang comp.
Yana : aku pon weh! haha!
Si A : bukan best pon..*bla. bla. bla. banyak ag yang dia cakap*
Yana : aku minat je pasal comp nieh. Takpe. Eheh.
Si B : well,,now bkn kira mnat,,juz kira job chance lps hbs bljr tu.. comp science xlaku sgt dh skrg.. think about it k..



Yana nak tanya lah. Korang ke yang bagi rezeki kat aku? Korang dah nampak ke masa depan aku macam mana? Yang korang nak pandang rendah sangat dengan budak yang dapat course Computer Science macam aku ni pehal?


Dan yaaa. Yana ni bukan budak yang mendengar kata sangat. Kalau yana dah minat tu memang yana tetap dengan pendirian yana. Aku tak kesah sangat la hape yang korang nak cakap tu. Sebab aku dah rancang masa depan aku nanti. Aku tak bergantung pada peluang pekerjaan macam yang Si B tu cakap. Kalau aku tak dapat kerja dengan orang pun...What I care?! Yana boleh kerja sendiri. Bukannya tak boleh. Lagi pun dengan kerja sendiri ni pendapatan lagi lumayan kot banding dengan kerja dengan orang. Kalau kerja dengan orang, gaji sama ja tetiap tahun. Kalau sendiri, gaji boleh bertambah dari semasa ke semasa. So what I care? Korang cakap lah apa yang korang nak. Lagi aku bersemangat nak ambek course tu! Eheh!


Tapi apa2 pun dalam yana bergaduh sikit dengan si A dan si B tu ada pulak si C ni yang berbalas komen di fesbuk tu. Baca nieh :



*sambungan dialog di atas :
Yana : kami dah tanya pak cik kat uitm tu. dri pa yg dy smpaikan kami tau kami ley wat duit bdsarkan pa yg kami bljr tu. 
Si C : SEKARANG DUNIA IT...DUNIA COMPT...MEMANG BOLEH BUAT DUIT...THINK OUT OF THE BOX MEH.


HAHA! TERBAEKLAH AWAK SI C! Ngehehe! Serius ah. Rasa sangat2 tenang bila ada jugak orang yang berfikiran terbuka pasal comp nieh. Bukan hape. Tak semestinya bila tak dapat kerja, tak boleh carik duit kan? Fikir2 lah sikit. Btw, sangat2 berterima kasih kepada si C. Tetiba jadik makin bersemangat. HAHA!


Yana ada jugak mengadu kat 2 orang kawan baek yana tu. Nie hape yang dorang cakap :



Yana : aku tak paham lah apsal orang nak pandang rendah sangat pasal science comp nieh! *bla. bla. bla. tgk status yana je senang. heh!*
Si A : wow.. brani siot status ko nie.. haha! xpe2.. ko tol2 bminat ke dlm kos nie yna?
Yana : yup! aku memang minat!
Si A : so, ape lg.. wat x kesah je kt spe2 yg nk pndang rndah tu.. klo owg laen xley wat, ko buktikan la yg ko ley.. sbb ko mmg minat kn? x sume owg xbjye dlm bidang ni.. rzeki mseng2.. jnji ko ushe.. yeahh yna..!! chayok2..!!! ;P
Lepas tu, yana call pulak kawan baek yana yang lagi sorang tu. Dia nie jarang2 on9 fesbuk. So yana selalu je call dia bergayut lama2 guna tepon rumah. Dah free kan? Hehe.



Yana : serius kami berapi jugak lah dengan dia.
Si B : Pedulikan pa yang dia kata. Dulu dia pun ada kata budak kelas akaun nieh takdak masa depan. Tapi tengoklah sekarang. Budak kelas kami lagi daebak dari dia. Dok pandang rendah sangat.
Yana : Tah la. Takpa la. Dia cakap sekian2 tak dapat kerja lepas amek course tu.
Si B : Dah si sekian2 tu tak tau nak carik duit sendiri! Tu la pasal. Kami tengok ampa nieh cekap ja pasal comp nieh. Lain macam kami. Buta IT. HAHA! Kami tau ampa boleh berjaya satu hari nanti!
Yana sangat2 bersyukur sebab ada dorang dua. Dorang nieh memang kawan yang sangat2 baik! AKU SAYANG KORANG!!! >.<


Dah la. Taknak cakap pepanjang. Buat tambah dosa pulak nanti. *sebab secara tak langsung ngumpat jugak si A dan B yang mula2 tu* Haha! Btw, thanks sudi singgah! Korang memang comel! :D


p/s : ma aku cakap orang yang tak lulus SPM pun boleh beli rumah bernilai 4 juta. Tu dia kerja sendiri. So takkan aku tak boleh buat macam dia kan?
Sekian :]



8 Comments

Blogger Manja (let it be my sweet name) said...

hai yana
Manja orang peneng

Bagus sangat ke VCO tu?

 
Blogger apple ♥ sidz said...

@Manja (let it be my sweet name) hai manja! Yana pulak orang peghlih. hehe :D

 
Blogger tqah.y said...

Alahh..... Peduli kan je apa yang orang cakap. Rezeki ni Allah yang tentukan. :)

 
Blogger Kay Aiden said...

btull!!! masih blh berjaya!! truskan usaha yana :D

 
Blogger Aku-Amin-Ahmad said...

aku bukan nak kata apa....tapi yang si B kt atas tadi tuh bukan tau pape pown...sebenarnya dunia sekarang influence dengan benda ict nieh...lebih2 lagi malaysia....ict kt malaysia pesat membangun....yang aku taw...pekerjaan dari segi ict lah banyak tempat zaman la ni....klu x keja ngan orang...buat bisnes sendirik...lagi masyukkk...:)

 
Blogger apple ♥ sidz said...

@Kay Aiden thanks yaww! :D

 
Blogger apple ♥ sidz said...

@Aku-Amin-Ahmad yup! aku stuju. :D

 
Blogger apple ♥ sidz said...

@tqah.y oke! ma pun cakap macam tu kat angah. hehe. :D

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to me and me only. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Akira Himesamat. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)