« »
May 10, 2011 | 2:27 PM

Salam readers~


Hari ni time malam baru yana boleh buat entri. Sepanjang hari ni sangat2 busy sebab pegi medical checkup. Pegi pagi pukul 7.45. Lepas tu balek pukul 12.30. Gila lama tak korang rasa? Lepas tu petang pukul 2.30 kena pegi balek sebab nak amek sign doktor pulak. Pegi dari pukul 2.30 sampai 4 petang. Nak amek sign pon lembap macam tu pulak. Eheh! -___________-


Okayh lah! Berbalek kepada tajuk kita malam nie, Yana bukak fesbuk. Lepas tu ada orang tanya macam mana nak letak header yang dah diedit guna photoshop cs3. Cara dia senang je. Ikut step nie ye?



1. Dashboard > Design > Page Element.


2. Dekat Page Element tu ada gadget pasal Header korang. Klik kat Edit.


Then dia keluar macam ni.



3. Korang upload header yang korang dah buat tu. Kat Shrink to fit tu korang jangan tick pulak. Nanti header korang jadik tak lawa.


4. Tunggu dia loading kejap. Then just press button Save! :)


p/s : kalau tak jadik sila bagi tau okayh? :]



2 Comments

Blogger fendi@pharm.com said...

salam, cmna nk buang header lame n gantikan header baru? need ur help..http://guaqbest.blogspot.com

 
Blogger ina said...

hai ! kak liyana =) .. juz nak bagi tahu jew terima kasih sebab buat entry ney .. ianya jadi lah ..

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)