« »
May 15, 2011 | 2:35 PM

Salam readers~


Malam nie yana terbukak hati nak buat tutor pulak. Heee. Sebenarnya tutor hari nie direquest oleh saz salehah. Dia ada tanya hari tu. Tapi baru hari nie yana boelh buat. Busy lah katakan <-- ayat macam hape tah =..=


Okayh! Kita teruskan dengan tutor kita kali nie. Tapi sebelum tu cuba kakak2, abang2, adik2, anti aunty2, uncle2 tekan gambo kat bawah nieh. Dia boleh jadik beso tak?







Hape?? Tak boleh? HAHA! Padan muke korang! <-- ayat kucen kat atas nieh. :P Nak tau macam mane nak buat? Senang je. Ikut cara nieh :


1. Mestilah korang kena buat entri semua tu kan?


2. Then bila korang letak gambo. Tapi korang kedekut taknak bagi orang tengok tumbesaran gambo tu. So....


3. Highlight gambo tu dan klik dekat link kat atas tu. Tak paham? Jap ye.


*Klik untuk tumbesaran dugro*
Macam nieh. Kat perkataan Link tu korang klik.Then akan jadik macam kat bawah nieh :


Yang dekat Link tu dah tak jadik kaler biru dah kan? Thats mean gambo tu tak boleh nak membesar dah. Kesian kan? HAHA!

4. Then, just publish korang punya entri tu. Siap! :D

p/s : kalau tak jadik sila inform :)

Sekian ;]



0 Comments

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)