« »
May 8, 2011 | 1:24 AM

Salam readers~


Pagi yang indah ni yana nak share dengan korang pasal energy saving mode nieh. Tak tau mende? Tengok gambo kat bawah ni ye?






Haaaa. Dah tau dah? Tu la energy saving mode. Nak tau cara nak buat? Meh yana ajarkan ye?

1. Dashboard --> Design --> Edit HTML *tak payah gataltangan tick Expand Widgets okayh?*


2. Ctrl + F cari code ni :
</head>


3. Dah jumpa? Then copy code bawah ni dan paste after code </head>
<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script>


4. Standby engine dia guna jQuery Javascript library. So kalau korang guna Javascript yang lain, korang guna code bawah ni after code step 3 tadi.
<script>jQuery.noConflict();</script>


Time For Inactive


Korang boleh tukar berapa lama korang nak visitor korang perlu jadi inactive. Just tambah ?time=X, yang mana X tu adalah saat yang perlu korang letak. Contohnya : 
<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js?time=120"></script>


Korang boleh tukar code saat *yang merah tu* dengan masa yang korang suka. Contoh masa ni adalah 120 saat = 2 minit. So dalam masa 2 minit energy saving mode nie akan bermula.


5. Dah siap semua? Save! :)




p/s : Selamat hari ibu kepada ibu, emak, mama, umi, mami sedunia! :D



0 Comments

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to me and me only. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Akira Himesamat. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)