« »
June 15, 2011 | 1:50 PM

Al-Fatihah buat Anis Najiha. Semoga roh dicucuri rahmatNya.

Tadi petang yana habis kelas dalam pukul  6.30 cenggitu. Sampai2 bilik yana tengok henset yana. Ada 1 mesej dan 4 misscall dari member yana. Then yana baca lah mesej tu. 'Anis Najiha dah takdak'. Lebih kurang macam tu la ayat member yana tu. Tapi yana tak percaya.

Then yana tengok misscall tu ada misscall dari anis. Yana terus call dia. Tapi nadzi yang angkat. Dia angkat, dia terus cakap yg anis dah takde. Yana still tak percaya and yana mintak nak cakap dengan shery, member yana yg lagi sorang tu. Then dia nangis2 cakap benda yang sama. Anis meninggal sebab accident. Nak elak kereta yg tengah laju. Tapi motor terlanggar pili then dia melambung tinggi. Kepala yong kena dulu kat jalan. Lepas tu dia jatuh kat dalam parit. Tapi time tu tak meninggal lgi. Lepas ada orang tolong angkat yong naik sementara nak tunggu ambulans sampai tu yang yong takde. Lepas dengar tu memang yana nangis gila2 lah. Yelah. Yana tak pernah bayangkan yg member baik yana akan meninggal dalam keadaan yg tragis. Langsung tak pernah terbayang!

Baru minggu lepas yana bergurau senda dengan yong kat fesbuk. Then hari nie yana dapat berita pasal nie. Memang sampai sekarang yana still tak boleh percaya yg dia dah kembali menghadap Allah. Semua kenangan kitorang dari form3 *yana start rapat dengan dia* yana still ingat. Ya Allah!

Tadi yana cakap dengan ma yana pun nangis2. Then ma cakap, sabar la. Dah sampai masa dia. Allah dah tetapkan macam tu. Jangan sedih2 sangat.Sebak betul dengar ma cakap macam tu. Tapi, yana kena kuatkan semangat yana. Tadi dah baca Yasin untuk yong. Harap2 yong ditempatkan dalam kalangan orang2 yg beriman. Aminn. :')

comel kan yong? i miss her sooooo muchhh! T^T

Sekian :') 



4 Comments

Blogger Solihahazahar said...

takziah

 
Blogger aii said...

takziah.
moga dia ditempatkan dkat golongan orang beriman.aminn..sabar yana ehh >.<

 
Blogger apple ♥ sidz said...

@Solihahazahar thanks :')

 
Blogger apple ♥ sidz said...

@aii amin. insyaAllah aii. thanks :')

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)