« »
June 18, 2011 | 2:38 PM

Selepas entry terakhir yana sebelum nie, yana jadi macam takde mood sikit nak hupdate blog. Tapi disebabkan semalam yana dah bukak formspring yana dan nampak ade sorang peminat b2st nie tanya yana so yana merajinkan diri untuk buat tutor untuk dia. *kalau buat ayat macam nie dalam espiem sah2 salah. hua2~*


Okayh! Dah ready untuk belajar? Lets begin! :)
1. Dashboard > Posting > Edit Pages

2. Yang kat page tu, korang pilih la page yang korang nak buat list tu.

3. Then korang ikut cara kat bawah nie :



Korang tulis ape yang korang nak sebagai satu link untuk ke page tu. Then korang klik 'Link' dan dia keluar satu kotak kecik tu kan? Kat kotak tu korang masukkan link korang tu. Then klik 'Ok'. Korang boleh ulang step yg sama untuk buatkan lebih banyak list.

4. Dah siap semua korang just klik Publish Page. Siap!^^

p/s : sori kalau tak paham bahasa tuto yana kali nie. Otak still blank. Kalau tak paham jugak sila tanya ye? :)

Sekian :)



1 Comments

Blogger ♥Mirah said...

membantu.like =p

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to me and me only. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Akira Himesamat. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)