« »
July 9, 2011 | 1:42 AM


Hai koranggggg! *tegur  gaya cik epal. Hoo~* Sebenarnya yana takde topik sangat nie. Tapi saje je nak hupdate jugok blog nie. Heee. Oh2! Korang perasan tak blogger dah berwajah baru? Jenuh yana nak mencari bahagian untuk Posting. Sian kan? ==’

Hari ni yana saje je nak update pasal kehidupan di university. Ramai yang cakap kat u nie best. Tapi bagi yana kehidupan kat sekolah berkali-kali ganda best! Sebab? Sebab yana nak bersama-sama dengan grup yana time sekolah dulu. Rindu wooo kat dorang. Tambah2 yong. Masing-masing dah belajar jauh2 sekarang.

 Shery sekarang belajar kat poli Kelantan. Hari tu dia call cakap nak balik sebab tak paham ape yg dorang cakapkan. HAHA! Sian dia kan? Tapi beberapa hari lepas yana cakap dengan epa dia cakap shery takleh balek kot time raya. Aih budak tu. Nak kena betul! -____-

Nad pulak belajar kat poli Selangor. Setakat nie yana tak dengar lagi masalah dari dia. Nad budak baik. Sebab tu dia takde masalah. Heee. *Nad! Belanja makan! :D*

Yang kyah dengan nurin pulak ade kat UM, Kay El *KL* sekarang. Belajar nursing. Nanti dah balek tolong2 la orang selalu ye? Hoho~

Rain, epa n didy sekarang kat Perlis je. Rain dengan didi amek form 6. Epa kat poli sini je. Heee. Senang  je nak jumpa dorang. Tapi tah la bila sebab yana pun busy je dengan kelas. Huuuu~

Yong pulak. Harap2 dia bersama-sama dengan orang yang beriman kat sana. Yana dah tak nangis dah. Semua apa yang terjadi ada hikmahnya kan? Dengan ada family yana, kawan2 yana, yana bertambah kuat. Nie semua dah ajar yana erti sebenar kehidupan. Alhamdulillah.  Kalau yong ada lagi pun, satu hari nanti yana akan rasa benda yang sama jugak. Allah maha Mengetahui segala sesuatu. Dia yang berikan yang terbaik dalam hidup kita kan? So bersyukurlah yana.

Oh! Berbalik kepada kehidupan di university, kitorang nie selalu je ada quiz. Macam hari senin lepas. Masuk2 kelas CTU *kelas agama* yana pun bersemangat nak belajar. Sekali ustazah cakap ‘Hari ni kita ada quiz ye?’ terkejut beruk yana dibuatnya tau? Yelah, selalu kalau kelas2 lain bila nak ada quiz sir/miss cakap dulu. Sempat la nak study ape semua tu. Ini tak. Tapi nasib baik la soalan tak susah mana pun. Boleh la jugak yana jawab. Kalau tak... Huuu~ =..=’

Hari tu test math dah lepas. Yana tak tau la macam mana. As usual soalan yang yana betul2 yakin boleh jawab tu la yang salah. Sengal. Lain kali dah tak nak dah yakin2 macam tu. Grrrr!~

Then, hari tu yana bukak utube, terjumpa satu video nie. Pasal kehidupan kat u. Yana suka je tengok video tu. Bila tengok je yana akan teringat Sir Jiwa yana. Pesanan2 beliau tu. Buatkan yana jadik bersemangat nak belajar. *poyo tak ayat? Haha! ==’* apa2 pun yana kasik korang tengok video tu. Enjoyyyy~ :D

comel je menatang tu kan? HHA! apa yang dia buat tu memang ada yang betulnya. So marilah kita sama2 berubah ke arah yang lebih baik! :D

p/s : esok ada dinner untuk course CS110 *computer science* tapi yana tak tau nak pakai macam mana. Tema dinner : masquerade. Any idea nak bagi yana untuk pakaian malam dinner tu?

Sekian :]



0 Comments

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)