« »
July 16, 2011 | 6:41 AM


Hari nie yana nak share dengan korang tips untuk menghilangkan mengantuk. Tak kira la mengantuk kat dalam kelas ke atau kat office. Har har har. Sila ikut steps di bawah satu persatu dengan berhati-hati :D
LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la…Sebagai permulaan gosok biji mata anda \dan buang tahi mata secara rahsia/ Jangan lupa baca Bismillah kerana perkara yang baik perlu dimulakan dengan pujian bagi Allah s.w.t

LANGKAH 2
Hilangkan ketegangan di bahu dan leher anda. Jika perlu muzik, pasangkan sahaja ringtone telefon bimbit anda.


LANGKAH 3
wa..wa..aaa \tak mujarab kalau tak sebut wa..wa..aaa/


LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..jangan lupa pakai stokin tau, Pergerakan anda akan lebih smooth nanti.


LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..


LANGKAH 6
Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk.\at your own risk!!/


LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan. buat macam gembira je. macam takde pape masalah


LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit. Anda akan dilihat sedikit tergedik di sini ye? :p


LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula. Yeahhh!! Jangan peduli apa orang lain kata. Just be yourself!


LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan.  Jyeahh!


LANGKAH 11
pusingkan kepala anda sebanyak 360 degree


LANGKAH 12
Tengok muka kat cermin sambil goyang2. Comel tak? :D


LANGKAH 13
Akhir sekali, pejam mata dan lakukan joget kucing dengan menghayun tangan anda. Meowww~ Amaran keras!! jangan sampai orang menyampah melihat gelagat anda lalu memberi gelaran _ _ _ _ _ _ _ hayun pula.

Sekian saja tips kali ini. Diharap dapat membantu korang ye? Terima kasih kerana sudi memberi kerjasama anda dengan membaca entry kali ini. Assalamualaikum^^
Lots of Love,
Yana♥

Labels: ,




0 Comments

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)