« »
July 16, 2011 | 10:21 AM




Dak takde idea nak tulis entry ape, yana tergerak hati nak bagi korang tips pasal type of border. Yana selalu je terjumpa comment2 yang brtanyakan border macam tu nak buat macam mana? Yang border tu ukuran dia apa? Dan yang sewaktu dengannya. So, yana nak share lah ape yang yana tau. :)


-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;



-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;



-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;



-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;



-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;



-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;


Gunakan codes tadi tu kat mana2 tempat yang korang nak buat border tu. Save dan lihatlah hasilnya. :)

Lots of Love,
Yana ♥

Labels: , , ,




1 Comments

Blogger Zaza said...

eh awak, sy x reti la gune border ni.
cam ne nak gune ek?
boleh wat tuto x?

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)