« »
September 9, 2011 | 6:53 AM

Korang dah nampak title kat atas tu. Dah nampak orang tanya nie, so tunggu apa lagi. Lets begin!^^

Firstly, korang kena la edit dua header yang sama tapi berbeza. Boleh paham tak? Alaa. Macam header yana la. Sama tapi berbeza. Bila cursor letak kat header tu, dia ada keluar perkataan tersembunyi tu kan? Sebenarnya yana guna dua header kalau korang nak tau ^^ . Korang edit la header tu kat photoscape atau photoshop. Then upload kat photobucket or tinypic or mana2 yang korang selalu upload gambar then amek url dia tu.

Then pegi bukak Dashbord korang pulak dan ikkut steps kat bawah nie :)
1. Templates/Design > Edit HTML > tick Expand Widget

2. F3 and search for this code
#header {

Dah jumpa kan? Bila dah jumpa, kat bawah tu ada anak2 cucu cicit dia kan? Haa. korang tengok code dia, ada simbol } kan?

3. Copy code nie kat bawah code } tu

#header:hover {
background: url(URL HEADER IMAGE)
}

#yang code warna merah tu korang masukkan url header kedua korang bila korang dah upload tadi.

4. Save!^^



2 Comments

Blogger Cik Chokie said...

Hai awak :) boleh tlg ajarkan tak macam mana nak buat kalau cursor at blog awak ni sentuh mana-2 dia akan bertukar ? ^__^ hope awak dapat bantu ;)

 
Blogger apple ♥ sidz said...

@Cik Chokie dah ada tutor. boleh tgk kat #9 Cute Cursor :)

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to me and me only. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Akira Himesamat. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)