« »
October 18, 2011 | 1:35 AM




Hee. Ntah kenapa tetiba rasa nak post pasal nie. Sebenarnya dah lama yana save dalam notepad. Nak post lama dah. Tapi baru teringat. Hoho. Kepada bakal bf aku, sila ikut arahan bapak aku nie ye? LOL~ :D



Kepada Bf anak aku,

Peraturan 1:
Jangan ko pegang-pegang anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang-pegang anak aku.. Aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat rumah..

Peraturan 2:
Aku tau skang nih fesyen budak-budak pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Tapi, semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Peraturan 3:
Biasalah kalo ko nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ko.. Aku tak mahu dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar: Bila ko nak antar anak aku balik ke umah ni semula? Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.”

Peraturan 4:
Aku rasa ko ni hensem, popular kat universiti ko, banyak peluang nak dating ngan aweks-aweks lain yang lagi kiut-miut.. Aku takde ada hal dengan kelebihan ko tu.. Tapi, sekali ko dah couple ngan anak aku, ko jangan pandai-pandai cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ko atau dia break-off ngan ko. Kalo ko wat anak aku nangis, aku pulak akan wat ko nangis.

Peraturan 5:
Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ko dari spy-spy aku. Kalo aku tanya ko nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, ko ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka.

Yang ditakuti,
Bapak Kepada Gf ko.


Jadi, sila takut ye wahai bakal bf aku. Wakaka! :P



2 Comments

Blogger Arif Aiman said...

==''

menakutkan..

 
Blogger apple ♥ sidz said...

hehe. sila lah takut :P

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)