« »
October 18, 2011 | 7:57 AM



Heyy. Jumpa lagi kita. Petang nie mood yana agak down. Penat tak hilang lagi. Sakit kepala, sakit mata, sakit hati, sakit kaki, sakit hidung,\yanadahmulamerepek/ HAHA! Takde lah. I'm not too happy this evening. T^T

Berbalik kepada tajuk, yana nak cerita sikit pasal template baru yana nie. Base code dia yana dapat dari Miss Linda. Then yana ubah coding dia macam yang yana nak dan yang yana suka. :)

#1 - Navigation Stuff
Dalam navi nie ada 4 categories. #Credits, For You, Ask Me Anything, Affiliates.
Credits - yana dah creditkan kepada siapa yana ambil codes, material used dan image used.
For You - yana dah sediakan tutors, freebies, tips dan resepi untuk korang :)
Ask Me Anything - kotak formspring yana ada dalam nie. Korang boleh send apa2 soalan kat yana melalui kotak nie :)
Affiliates : for link exchange. Kalau korang nak exchange link dgn yana, sila baca rules dulu. Oh! Dan 1 lagi, yg rules #4, korang baca ayat yana "Just hover, Ctrl+C etc etc" tu, at the end ada kotak kan? Bila korang hover kat kotak tu dia auto highlight text kat dalam tu kan? Code dia yana dapat dari BlogspotTutorial dan yana edit code dia ikut yang yana nak. Yana amek masa 2 jam nak buat code tu semula. Penat tau. =_____=
Then, korang ada perasan tak yang button back, yang mana bila korang tekan tu dia auto berbalik kepada Navi Stuff. Code yang tu, yana buat sendiri. Walaupun code dia simple je. Tapi yana amek masa 6 jam nak buatnya sebab code Linda takde untuk button back tu. Yana just try and error je. Alhamdulillah jadi jugak^^

#2 - Tagboard
Dalam navi nie ada DOMO. Domo comel macam yana kan? Hoho. #PANGG! 
T_T Okayy. Dalam nie ada shoutbox yana. Korang boleh hantar surat cinta korang kat yana. Surat cinta je tau. Surat layang tak dibenarkan sama sekali. Huehuehue :P

#3 - About Site
Dalam nie pulak, ada serba serbi pasal diri yana, insan yang lemah di sisi Allah. :')

#4 - Entries
Tengok tajuk navi pun dah tau kan? Huhu. Dalam nie ada pasal entries yana. Yana dah setkan setiap page ada 1 post sahaja. So kalau nak tengok post yang sebelum2 nie, boleh click button <-- back #contoh sajaaa :D tengok lah kat bawah sekali tu :) Oh ya! Satu lagi, kalau korang nak komen, button komen ada kat bahagian bawah post sebelah kanan :)

Yang sidebar tu pulak, dah banyak kali yana usik, ubah, kerat, potong, tambah coding dia. Ada je yang yana tak puas hati. Tapi sekarang dah okay kot. Dah malas nak ubah apa2. Nanti dah bosan baru tukar lagik\yanacepatbosan/ LOL. Btw, yang perkataan "Haters? Anons? I've gift for u^^ Click HERE" tu, code dia yana dapat dari tutors Lettha. Thanks dear :)

So, secara keseluruhannya, yana amek masa selama lebih kurang seminggu nak siapkan semua codes nie. So, please, yana harap takde lah sapa2 yang bukak page source yana. Penat tau bersengkang mata nak buat codes nie je. Azab ouh tido pukul 4 5 pagi then bangun pukul 6. Mengantuk! =____=



p/s : FYI, yana tak tiru codes sesiapa untuk dapatkan template macam sekarang. Semua hasil usaha yana sendiri, ubahsuai codes mengikut citarasa yana. :)


Lots of Love,
Yana



0 Comments

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)