« »
October 12, 2011 | 6:33 PM


Ini adalah dialog antara seorang kakak dan adiknya ketika mereka berada di rumah pada waktu petang \semput tak nak baca ayat nie? HAHA =='/ .

Adik : Bila lah along nak kawen kan?
Akak : \memandang si adik/ krek. krek. krek. #bunyi cengkerik

Lalu si kakak ketawa bagai nak gila sampai sakit perutnya.

Akak : HAHAHA! tanya akak pulak. gi la tanya along. huehuehue :P
Adik : adik doa along dengan sorang je.
Akak : dengan sapeee? #dengan penuh skeptikusnya si kakak bertanyaAdik : dengan abang T. Hehe :)
Akak : HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! #si kakak ketawa lagi sehingga matanya berairAdik : Akak kenapa?
Akak : Takde pape lah. Aminnn. Hehe >_<

Lepas tu si adik dan si kakak meneruskan kerja masing2.

Adik : Agak2 lagi berapa tahun along kawen?
Akak : Tah. Ade la dalam......#sedang mengira....4 5 tahun lagi. Hehe
Adik : Tah2 akak yang kawen dulu. HAHA!
Akak : Haish! Ade pulak. Calon pun takde lagi. Lain lah kalau Dongwoon ke datang minang angah. HAHAHA!
Adik : Ahhh. Sudah! Berangan lagi =='

Then keadaan sunyi sepi. Masing2 sibuk dengan kerja masing2.

Akak : akak nak kahwin lah. #tiba2 si kakak memecahkan kesunyian.
Adik : dengan sape? Haaaa.
Akak : Dongwoon lah of course. Mesti best kan bila dia masuk minang akak nanti. Akak nak dia nyanyi lagu Marry U. Then, lepas nyanyi tu dia bawak keluar cincin, melutut depan akak dan cakap, "Will you marry me?". Then akak akan cakap, "YES! YES! YES! I WILL!!" <-- berangan overboard.Adik : Err. Lepas tu mesti ramai haters akak kan?
Akak : haaa? Kenapa?
Adik : Yelah. Sebab akak dah amek Dongwoon dorang. Kannn?
Akak : Alahhh. Dorang dengki la tu sebab Dongwoon pilih akak. Bukan dorang. HAHAHA~
Adik : ....

Motif cerita nie?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
KREK KREK KREK!

p/s : ade rase nak bagi pelempang tak? HAHA! trimas sudi menyinggah. Kbai :]



5 Comments

Blogger Arif Aiman said...

=.=''

ini perbualan adik n kakak (perempuan)
kenapa aku bca smpai habis

=.=''

 
Blogger apple ♥ sidz said...

@Arif Aiman hehe..sebab ang rajen..hoho..btw,trimas sebab baca sampai habis..lol :P

 
Blogger inspiron said...

APA MOTIF DIA =..="

 
Blogger apple ♥ sidz said...

@inspiron saje nak update..tu la motif dia..hehe :P

 
Blogger inspiron said...

=..=" owh........

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)