« »
October 26, 2011 | 8:46 AM




Hey hooo~

Dah lama yana tak buat tuto. Hoho. Semua atas jasa baik Scha yang tanya yana :


#nie rupa like button yg kecik tu :3

Okay, dah tau nak buat tuto ape kan, lets begin!^^

1. Sila picit link nie > Sila Picit Saya :3

2. Then dia keluar page utk plugin facebook, klik pulak kat link Like Button tu

#picit gambar unntuk tumbesaran dugro XD

3. Bila dah keluar page dia tu, isikan URL to Like dengan url fanpage korang. Then, tekan Get Code utk dptkan code dia.
#yg send button ikutlah nak tick ke tak. kalau nak buat macam button like yana tu, yana untick Send Button & Show faces.

#picit gambar unntuk tumbesaran dugro XD

4. Then dia keluar satu kotak, klik yg navigation IFRAME tu. Copy code dia dan letak kat tempat yg korang nak dia dipamerkan. Hoho~

#picit gambar unntuk tumbesaran dugro XD

5. Lepas tu save. Siap! Senangkan? XD

Lots of Love,
Yana♥



2 Comments

Blogger Syarafi[skyforce331] said...

tutorial menrik nii..hihi...
P/S gambar yang tu lukis sendiri ke yang i love london tu.. :P

 
Blogger apple ♥ sidz said...

heee. thanks yaww^^
tak lah. gambar tu dpt dari tumblr :3

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to me and me only. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Akira Himesamat. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)