« »
October 10, 2011 | 2:26 AM




Ramai yang tanya pasal masalah nie. Macam mana nak guna blogskin nie? Kenapa saya paste code dia, lepas tu nak save ada error? Dan sebagainya lah soalan2 pasal nak pakai blogskin nie. Meh sini cikgu nak ajar meh.

First of all, korang kena ubah template yang korang guna tu. Korang kena revert template korang kepada old template || classic template.

1. Dashboard > Template > scroll ke bawah sekali > Revert To Classic Template


2. Dah revert? Korang kosongkan HTML box korang tu.


3. Then, korang amek code blogskin yang korang nak guna tu, then paste ke dalam HTML box yang korang dah kosongkan tadi. Nak amek code macam mana? Korang kena download template dia dulu. Pegi ke SINI untuk men-download.


4. Dah download tu, korang bukak code tu dalam notepad, then copy semua code dia. Lepas tu paste je dalam HTML box yang kosong tu. Save dan SIAP!^^

Lots of Love,
Yana

Labels: , , , ,




7 Comments

Blogger Zuhairah Zainuddin said...

salam.
Tutorial ini ada orang copy la..

http://aqeebystories.blogspot.com/2011/12/cara-menggunakan-blogskin.html

Cuba tengok link tu. Dia tak credit nama awak pun.

 
Blogger apple ♥ sidz said...

lol. copy sebijik2 tanpa mengubah apa2. terbaikk xD

 
Blogger apple ♥ sidz said...

btw, thanks gtaw ye?^^

 
Blogger Zatieys Zaini said...

Macam mana nak download bnda alah tu?

 
Blogger apple ♥ sidz said...

@Zatieys Zaini, tekan je kat Blogger Main tu, nanti dia akan download secara automatiknya (kalau guna Google Chrome).

 
Blogger arissa said...

apa maksud put your c-box code here?

 
Blogger |-_-| ♥ (^_^) said...

Maksudnya, letak code cbox awak kat tempat yang dia suruh letak tu :)

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)