« »
September 30, 2011 | 10:05 AM


Hari tu ada orang tanya yana kat shoutbox, namanya Guest ==' tak letak link. Adeh! Takpe lah. Sape pun kau aku tak kesah. Dah2. Meh yana buat tutorial seperti pada tajuk di atas. Camane bende tu? Tengok gambo kat bawah nie.


Yang bold tu adalah satu link dalam comment box ye? Nak tau buat camane? Meh ikut steps nie :)

1. Korang boleh guna code kat bawah nie pada bila2 masa dan di mana jua anda berada. Selagi korang online lah. Hoho~
MESEJ : <a href="LINK"><b>TAJUK</b></a>

#yang warna merah tu, korang boleh comment ape2 pun yang korang nak. Contoh macam yang kat gambo tu "@Mirah Mrs. Mexxrah boleh tengok tuto kat sini : "
#yang warna biru tu pulak korang letak la link yang korang nak dia klik tu.
#yang warna purple tu pulak korang letak tajuk yang korang nak. Contoh tajuk yang dalam gambo tu, "Post Body"

2. Then publish je la korang punya comment tu. Dah siap :)

Kebaikan guna link nie > nak tingkatkan trafik blog, promote blog kepada blogger yg lain, boleh dijadikan salah satu cara nak tinggalkan link korang kalau korang malas nak tinggalkan pada shoutbox. Dan fyi, sebenarnya dengan letak link dalam komen lebih mudah meningkatkan trafik blog korang tau, sebab bila orang baca2 comment korang, then secara automatiknya dorang akan klik link tu :)

Lots of Love,
Yana ♥

Labels: , ,




0 Comments

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)