« »
October 31, 2011 | 3:48 AM





Ntah pape je tajuk macam tu. Heee. Tapi korang paham kan ape maksudnya? Okayyy. Jom kita mulakan. :D
Mula2 tu mestilah ada lagu pilihan hati korang dari youtube kan? Then, ikut step kat bawah nie :

1. Dashboard > Template

2. Dah? Copy code kat bawah nie, then paste kat tempat yang korang nak dia wujud :D


<object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EPARpzlgZ6M?autoplay=1&amp;color1=0xffffff&color2=0xffffff"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/EPARpzlgZ6M?autoplay=1&amp;color1=0xffffff&color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" width="200" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 
#yang dah bold tu, korang boleh tukar width dan height dia macam yang korang suka. Yang autoplay tu, lagu akan automatik dimainkan bila bukak blog korang nie. Kalau taknak dimainkan secara auto, tukar kepada fs.
#yang merah tu boleh tukar dengan url lagu korang tu.


3. Then save. Siap!^^

p/s : kalau untuk template dari blogspot, macam simple template ke, denim ke, korang boleh paste code tu dalam HTML/JavaScript box :)

Lots of Love,
Yana

Labels: , , , , ,




1 Comments

Blogger Miss K's said...

thanks for your tutorials :)

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to me and me only. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Akira Himesamat. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)