« »
November 17, 2011 | 7:13 AM



#click banner to join this contest

Hoho. Dah berapa hari dah yana biarkan blog nie tak diupdate. Sebab takde topik. Heee. Pape pun yana update nie sebab nak join contest. Err, Contest Anugerah Blog & Blogger Paling Popular. Rasa-rasa macam tak layak je. Tapi yana nak join jugak sebab mana tau kot-kot ade rezeki kan? Teehee :D

Btw, syarat-syaratnya seperti di bawah :)




Nak tau lebih lanjut pasal contest nie, boleh click pada gambar2 kat atas tu :)

So, niie adalah sijil lahir blog yana nie :

Nama : Dolce Amor. Nape bagi nama nie? Kalau di translate dari bahasa Italian, Dolce Amor bermaksud Sweet Love. Nape nak sweet love? Sebab kisah percintaan yana dan Dongwoon sangat sweet. LOL XD

Tarikh Lahir : XX September 2010. Tak ingat pulak tarikh sebenar blog nie lahir. Sedih. Sorry ye anakku :')

Url : apple-sidz4eva.blogspot.com. Nape letak url nie? Apple is me. Heheh. Nape? Sebab yana terlalu obses pada apple. Suka sangat2 makan apple and kalau ada barang2 yang berbentuk apple tu memang yana nak je sebab comel. Tapi kalau nak guna barang2 jenama Apple tu maybe tak kot. Sebab tak mampu. Tsk tsk T^T. Yang sidz tu pulak sebenarnya yana nak maksudkan Sid the Sloth, watak cite Ice Age tu. Tau tak? Yang comel  + nakal tu. Awww. Suka dia. Tapi dulu yana ingat ejaan nama dia sidz. Rupa2nya Sid je. Apelah -.- Tapi takpelah, benda dah lepas :P

About this site : Mula2 dulu yana buat blog nie just suka2 je. Kira blog peribadi lah kan. Eheh. Then satu hari tu ada orang tanya yana macam mana nak buat blablabla tu. Dia suruh buat tuto. Then yana buatlah. Lepas pada tu yana dah mula buat tuto semua bagai. Tak banyak pun. Sikit je sebab yana takde lah hebat mana pun. Yana buat tuto pasal Template dari blogger.com, Blogskin, Photoshop, Resepi.  Lepas tu ade jugak lah dua tiga freebies yang yana bagi. Eheee. So sekarang blog yana nie dah jadi blog peribadi + blog tutorial :)

So, nie saje lah detail surat beranak blog nie. Hoho. Harap2 boleh lah menang. Fuh fuhhh! Aminn :D Then, yana nak tag kat :
Syah
Apit

Lots of Love,
Yana



4 Comments

Blogger Fixx said...

thanks..
sudi join contest ABBPP
good luck! (^_^)
Fixx Mikz Official

 
Blogger onie said...

good luck awak :)

 
Blogger apple ♥ sidz said...

@Fixx, welcome and thanks^^

 
Blogger apple ♥ sidz said...

@onie, thanks dear^^

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)