« »
October 14, 2011 | 4:52 AM







Ada sesetengah template blogskin, dia punya comment link tak berfungsi. So, bagi mengatasi masalah ini, kita haruslah mengikut langkah-langkah atau inisiatif-inisiatif seperti di bawah \ayat karangan BM SPM. luls XD/

1. Dashboard > Template

2. Ctrl + F, search for this code :


<$BlogItemBody$>

3. Copy and paste this code AFTER code <$BlogItemBody$>

<center><a href="<$BlogItemCommentCreate$>"<$BlogItemCommentFormOnClick$>> <span style="font-size: 7.5pt; background-color:#ffffff; padding: 4px; text-transform: uppercase;"><$BlogItemCommentCount$> Comment(s) </span></a></BlogItemCommentsEnabled>


#yang merah tu boleh tukar kalau nak.
##kalau korang dah ada code nie, sila skip step ni. Just proceed to the next step.

4. Then, korang pegi ke Setting > Comments > Comment Form Placement > Tick Pop-up window


Save dan lihat hasilnya :D

Update

Kalau korang malas nak buat kerja banyak2 kali, korang boleh guna cara kat bawah nie untuk buat comment box tu berfungsi. Credit to Qay :)

1. Dashboard > Template

2. Ctrl + F, search for this code :

</blogger>


3. Jumpa? Copy this code and paste BEFORE </blogger>

<BlogItemCommentsEnabled><a class="comments" href="https://www.blogger.com/comment.g?blogID=YOUR BLOG ID&postID=<$BlogItemNumber$>&isPopup=true" onclick="window.open('https://www.blogger.com/comment.g?blogID=YOUR BLOG ID&postID=<$BlogItemNumber$>&isPopup=true', 'bloggerPopup', 'toolbar=0,scrollbars=1,location=0,statusbar=1,menubar=0,resizable=1,width=250,height=360');return false;"><$BlogItemCommentCount$> comment(s)</a></BlogItemCommentsEnabled> 


#yang merah tu tukar dengan blog ID korang. Tak tau nak amek kat mane? Tengok kat SINI.
#yang biru boleh tukar dengan ayat korang.

Lots of Love
Yana

Labels: , , , , , , ,




1 Comments

Blogger cik raihan said...

thanks..menjadi

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)