« »
August 20, 2012 | 12:45 AM

# Create by me in Photoshop CS5 #

Assalamualaikum :)

Post yang lambat. Tapi rasanya takde lah lambat sangat. Baru 2 Syawal. Hehehehe.
Alhamdulillah. Sebulan kita berpuasa di bulan Ramadhan. Berpuasa dari segala jenis nafsu. Nafsu makan, nafsu mengumpat, nafsu mengutuk, nafsu bergosip, nafsu bermacam-macam jenis nafsu lagi. Tapi aku rasa macam aku tak berikan ibadah yang terbaik pada Ramadhan yang lalu. Banyak yang kurang aku rasa. Aku harap sangat tahun depan aku boleh lagi nak jumpa bulan Ramadhan. Nak tingkatkan lagi ibadah. InsyaAllah. Amin.

Sekarang bermulanya Syawal, kalau boleh tu jangan la tinggal ibadah-ibadah sunat yang kita dah lakukan sepanjang bulan Ramadhan tu. Terawih tu takpe la kot. Tapi yang lain-lain tu, macam membaca al-Quran, berzikir, kurangkan mengumpat dan yang lain-lain tu semua harap diteruskan lah ye :) Oh, jangan lupa untuk berpuasa sunat 6 hari di bulan Syawal. Tambah pahala lagi. Hehe :D
Apa-apa pun semalam ada baca blog Dena, beliau sudah berkahwin selama 4 bulan. Good news :) now, she's 15 weeks pregnant :D Alhamdulillah. To Dena, semoga baby yang bakal lahir tu boleh menjadi anak yang soleh/solehah. Semoga kesihatan Dena dan baby sentiasa berada dalam keadaan yang baik. InsyaAllah :)

To all ; SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MOHON MAAF ATAS SEMUA KEKHILAFAN YANG DILAKUKAN SELAMA NIE SAMA ADA ANTARA SEDAR ATAU TIDAK.

p/s : Jangan makan banyak-banyak sangat hari raya nie.
" Sesungguhnya termasuk pemborosan bila kamu makan apa saja yg kamu bernafsu memakannya (HR Ibnu Majah)."

Labels: ,




1 Comments

Blogger NJ said...

Hi Yana! Boleh tolong tengokkan blog saya http://thou-ghtless.blogspot.com/

And and, macam mana nak letak like button dekat each post for blogskins. Puas dah belek dekat awak punya tuto. Tak jumpa.

thanks ;)

 

Post a Comment

No harsh word here please. Thanks for the comments :)



|


Disclaimer



This blog belongs to me and me only. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Akira Himesamat. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)